Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

joi, 1 decembrie 2011

RESPECT PENTRU MAICA SEBASTIANA


Așa-zisul caz al unei măicuțe care a născut doua fetițe arată căt de falsă și ipocrită este o mare parte din lumea noastră.

Să vedem esența faptului “scandalos”: o femeie tânără și normală a dat curs sentimentelor și imboldului de a avea o relație amoroasă cu un bărbat, relație din care s-au născut două ființe umane. Întâmplarea face că ea era măicuță într-o mânăstire. Vedeți ceva anormal în acest comportament?

Popimea este revoltată că această femeie “a făcut de râs biserica”. Să fim serioși! Față de multele și tăinuitele orgii care au loc între zidurile mânăstirilor, acest act este unul absolut normal. Actele de homosexualitate, și nu numai, în rândul slujitorilor bisericii sunt unanim recunoscute.

Fariseismul fețelor bisericești este o meteahnă veche, de vârstă cu biserica.

Mie mi se pare că această femeie ar trebui onorată și tratată cu multă deferență, pentru actul ei curajos de a pune înaintea unor reguli stupide, sentimente și un comportament ce reprezintă o caracteristică a ființei umane.


Cred că numai teama de oprobiul colectiv a făcut-o ca, la un moment dat, să se gândească să renunțe la copile. A avut tăria ca, până la urmă, să acorde întâietate sentimentului matern cu care a înzestrat-o Dumnezeu.

Tot respectul și toată lauda mea pentru această curajoasă femeie! Mă bucur că în această lume a compromisului, minciunii și anormalității, mai apar și se manifestă oameni plini de curaj și de dumnezeire!

Cutumele bisericești sunt dintre cele mai stupide și contradictorii și ele demonstrează că au fost create din interese de grup, fără a avea ceva comun cu dreapta gândire. Să mă explic:

1) Pentru a fi uns preot, un bărbat trebuie ca mai întâi să se căsătorească. Poate face cîți copii dorește. Și, asta este bine și normal. Probabil că justificarea acestei condiții este de a-l feri de ‘’tentațiile lumești’’. (Vorba vine, căci exemple de popi care ‘’calcă strâmb’’găsești peste tot.)

2) În schimb, călugării și maicile din mânăstiri (tot lăcașuri ale lui Dumnezeu) nu au voie să ducă o viață de cuplu, contrariul dovedind o încălcare a prevederilor sfintei căsătorii spirituale.

3) Unsul lui Dumnezeu, Papa, nu poate avea familie, constituită după numirea în această înaltă poziție. (Nu are importanță că aceasta se întîlnește la catolici, tot de creștinism aparțin)
4) Femeile nu pot purta haine preoțești, etc.
Anomaliile întâlnite în dogmele religioase sunt multe și diferite de la o religie la alta, deși Dumnezeu este unul singur, pentru acest univers, dar eu nu mi-am propus să le inventariez în acest articol.

Biserica, pe care nu Dumnezeu a înființat-o (ca instituție) ci omul, a slujit mereu unor interese de grup și s-a bazat pe exploatarea sentimentelor curate ale omului față de Dumnezeu.

Maica Sebastiana este un exemplu (poate inconștint) de răzvrătire împotriva celor care, de mii de ani, manipulează oamenii, folosindu-se de ignoranța dar și de curățenia lor sufletească, pentru a-și crea, pentru ei, o viață de huzur.

Maica Sebastiana nu a luat ci a dat viață, și pentru asta trebuie stimată și așezată în altarul inimii fiecăruia dintre noi.

Iți mulțumesc Sebastiana pentru că exiști!

(C.M.)

4 comentarii:

  1. Felicitari lui CM pentru articol si ptr felul cum vede lucrurile. Sunt multe anomalii in dogmele religioase care ar trebui corectate cumva.Intradevar maica Sebastiana nu a luat ci a dat viata, mai mult, intr-o lume a compromisunului, minciunii si anormalitatii, maica a avut curajul sa raspunda in fata lui Dumnezeu ptr fapta sa. Ii doresc multa sanatate atat ei cat si fetitelor. Pe de alta parte nu se poate crea un precedent...

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc C M si celor care o sustin pe maica sebastiana iar cei care o judeca sunt niste inconstienti ,eu cunosc foarte bine situatia ei ptr ca sunt o ruda apropiata si cred ca ar trebui sustinuta in momentele astea ptr ca starea ei de sanatate este asa de buna ,nu cred ca are nimeni dreptul sa o judece ea va plati ptr pacatele ei

    RăspundețiȘtergere
  3. E usor a judeca, si a-ucide cu judecata....da e greu a fi drept....prin nastere se iarta tot la o mama....iar noi ramanem cu judecata..(care o judecam)....o cunosc e o persoana deosebita plina de vointa de amunci....Sfat inainte de ajudecaoo sa ne facem o recapitulare noua isine....

    RăspundețiȘtergere
  4. nu judecati casa nu fiti judecati de d-zeu...o cunosc e o finta cu suflet mare.....

    RăspundețiȘtergere