Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

marți, 10 mai 2011

SATURN, planeta giganţilor(13)

(Din cartea SATURN, dictată de Domnul, prin channeling, lui Jakob Lorber)
(continuare)

Jakob Lorber
Păsările domestice de pe Saturn

Găina domestică
La fel ca şi pe Pământ, găinile deţin ponderea în rândul păsărilor de curte. Ca aspect însă există mari diferenţe faţă de cea terestră. Mai întâi ca este cam de o sută de ori mai mare decât găina noastră.Toate gănile au acelaşi colorit: aripile sunt albastre, spatele este alb, spre coadă începe şi se accentuiază culoarea roşu aprins. Zona abdominală este sidefie, picioarele au culoarea roşu deschis, iar gâtul este verde pal. Picioarele nu sunt plasate la centrul trupului ci mai spre gât. Este greu de descris forma acestei păsări de curte dat fiind faptul că nu prea seamană cu ceva cunoscut la noi. 
Această formă atipică poate fi decrisă cam aşa : capul este foarte mare, raportat la trup, de o parte şi de alta fiind plasate urechile care seamănă cu cele ale elefantului. Doi ochi mari, foarte ageri, sunt plasaţi în faţă şi sunt despărtiţi de o creastă de pene verzi. Sub ochi aflam un cioc puternic şi colorat în cenuşiu. Intre nările de la baza ciocului vom găsi un moţ roşu care seamănă mai degrabă cu trompa elefantului. Un gât lung şi oarecum subţire leagă capul de trup. Trupul are forma eliptică şi are plantate două aripi scurte şi acoperite nu cu pene ci cu nişte peri lungi la baza cărora este aşezat un puf fin.Vârful aripilor are, totuşi, nişte pene destul de lungi. Nu prea sunt bune zburătoare, în schimb, sunt foarte rapide alergătoare, avantajate fiind de picioarele lor lungi şi puternice care dau mult de furcă celui care intenţionează să le prindă. Coada păsării pare a fi un evantai mare si colorat asemănător cu cel al păunului. Adăugaţi penelor un luciu metalic, şi veţi obtine imaginea interesantă şi particulară a acestei păsări.
Masculul nu se prea deosebeşte de femelă decât prin mărimea lui impozantă. 
Oarecum deranjant pentru stăpân este cotcodăcitul găinilor care parcă-ţi zgârie timpanul. (Se şi spune despre un cântareţ afon că are o voce de găină). Ouăle acestor găini sunt mari si gustoase (gust dulceag) şi sunt consumate de saturnieni crude. Coaja oului este foarte tare şi utilizată pe post de pahar (volumul de lichid care încape într-un ou este de cca 280 litri). 
Coteţele acestor păsări sunt nişte împrejmuiri descoperite formate din arbori laţi. In aceste ţarcuri se plantează negreşit şi un arbore al ploii, pentru ca păsările să nu duca lipsă de apă. In ,,coteţul’’găinilor nu se va găsi niciodată o altă specie de pasăre sau vieţuitoare dat fiind faptul ca găinile nu suportă coabitarea cu alte vietăţi. Din acest motiv, dar şi din cauza cotcodăcitului deranjant, saturnienii amplasează aceste împrejmuiri la distanţe apreciabile de locuinţă.

Inafara găinilor, saturnienii mai cresc şi alte specii de păsari ,,de curte’’, a căror utilitate este însă mai mică. Le cresc pentru carne sau pentru pene, cu care umplu burdufurile de pernă (ca şi pământenii).

Alte specii sunt ţinute în scopuri ornamentale. Orice om mai puţin înstărit creşte cel puţin găini în timp ce o diversitate de alte specii vor fi găsite la cei înstăriţi.

Pasărea ,,sfera-aurie’.
Este crescută pentru luciul superb al penelor sale. Este considerată ca fiind cea mai frumoasş pasăre de curte. Seamănă cu o minge cu diametrul de 24 m, sprijinită pe două picioare ca doi stâlpi solizi, terminaţi cu nişte degete aşezate radial. Forma sferică apare când aripile sunt închise. Pasărea nu are practic un cap. Undeva, în partea frontală, are un cioc scurt şi lat, de culoare roşie, lung de cca 38 cm şi lat de 2,8 metri, părând a fi mai degrabă o bordură. Doi ochi ovali (2 metri/1,5 metri) sunt plasaţi deasupra ciocului. Penajul are culoarea aurie iar picioarele trec gradat de la verde la roşu. In bătaia razelor solare, strălucirea penajului este atat de mare încât este o dificultate să urmăreşti cu privirea aceste mingi ,,de aur’. De la aceste păsări sunt folosite pielea şi penele. Din pielea cu penajul pe ea, femeile îşi confecţionează un fel de manta. Ouăle sunt păstrate pentru reproducere, dar eficienţa este destul de slabă din cauză că din 20 de ouă abia din unu va ecloza un pui viabil.

Gâsca domestică
Este foarte comună pe Saturn, caracteristica ei principala fiind dată de gâtul sau neobişnuit de lung (60-80 metri). Culoarea penajului este cenuşiu-albăstrui, picioarele, complet negre. Gâtul este roşiatic, cu un puternic luciu metalic. Corpul seamana cu cel al unei gâste terestre enorme, căci mărimea sa este cam de trei ori cât un elefant. Coada lor seamănă mai degrabă cu coada unui cal.

Aceste păsări sunt crescute pentru pitorescul lor şi pentru firele din coadă, din care saturnienii împletesc frânghii. Habitatul lor este limitat la zonele de pe lângă ape căci, ca şi gâştele noastre, au nevoie de luciu de apă, de unde-şi culeg viermişorii aflaţi pe fundul apei. Se înmulţeşte prin ouă pe care le eclozează în apă, dupa care le recolteaza şi le depune într-un cuib pe mal, asigurandu-le o pază severă până când apar puii. In acestă perioadă, şi în cea în care puii sunt mici, nu este indicat să le deranjezi căci sunt destul de agresive, ştiind perfect să-şi lanseze ciocul cu gâtul lor lung.

Notă : Cartea a apărut la ed. Vydia, în anul 2003.
Pentru conformitate, 
(C.M.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu